IMG 5890Gelgaudiškio pagrindinės mokyklos bibliotekoje spalio mėnesį vyko renginiai - „Spalis - mokyklų bibliotekų mėnuo“.

Nors pirmokai mokykloje mokosi tik pora mėnesių, tačiau jau moka daug raidžių. Grožėjomis jų pieštomis spalvingai pasipuošusiomis linksmomis raidėmis... Su pirmokais raides raitė jų mokytoja V. Kasparaitienė.

Antrokai jau gudručiai, perskaitę daug knygelių, pasirinkti, kokį herojų nupiešti, jiems nebuvo sunku. Apsispręsti, ką ir kaip piešti, jiems patarė jų mokytoja V. Mikelaitytė.

Trečios klasės mokiniai augino skaitymo medelius- ant jų šakų klijavo žalius lapus su perskaitytų knygelių pavadinimais. Šaunuoliai trečiokai- sužaliavo jų medeliai. Nepamiršti puoselėti medelius trečiokus ragino jų mokytoja E. Balčiūnienė.

„Geriausia apsauga nuo spalio darganos - knyga“,-  sako ketvirtokai. Aptarinėdami perskaitytas knygas, išsakė nuomonę apie knygų herojų nutikimus, jų charakterius, aptarė, kas skatina svajoti, kaip galima pasikeisti. Gražiai spalvotuose klevo lapuose surašė gražiausių skaitytų knygų pavadinimus. Skėčiu nuo spalio darganos, kaip keistis ir svajoti, rūpinosi ketvirtokų mokytoja V. Mačiulskienė.

Mokykloje lankėsi leidyklos „Nieko rimto“ atstovas Martynas ir mokinius informavo apie išleistas naujas knygas. Kitą dieną– spalio 17- bibliotekos skaitykloje vyko prekyba pigesnėmis nei knygynuose knygomis ir kitokiomis niekorimtiškomis smulkmenomis.

Ar įdomu skaityti eilėraščius? Gal patinka dainuoti? Dainelės pagal poeto Sigito Gedos eilėraščius „Riešutų žydėjimas", „Pingvinų dainelė", „Senos mašinėlės", „Vakaro prašymas" ir kitos. Penktos klasės mokiniai eilėraščius skaitė ir smagiai dainavo. Mokiniams padėjo apsispręsti skaityti ar/ir dainuoti muzikos mokytoja N. Urbanavičienė. Dainininkai nusprendė, kad smagiausias dainuoti eilėraštis - apie riešutus...

Siekdami sudominti skaitymu, devintokai Ineta ir Gustas darė projektą „Mano knygų lentyna“, o kiti atliko tyrimą „Mano vaikystės knygos“. Domėtis ir tirti skatino lietuvių kalbos mokytoja R. Jievaitienė. Darbas tęstinis.

Informacija

Teisinė forma:
savivaldybės biudžetinė įstaiga

Buveinės adresas:
Mokyklos g. 1, Gelgaudiškis, LT-71427, Šakių raj.

Juridinio asmens kodas:
190820419

Telefonas:
(8-345) 41 529

Elektroninis paštas:
mokykla.gelgaudiskis@gmail.com 

Pamokų laikas

  1. 800 - 845

  2. 855 - 940

  3. 950 - 1035

  4. 1055 - 1140

  5. 1200 - 1245

  6. 1255 - 1340

  7. 1350 - 1435

  8. 1445 - 1530

Projektai

Dabar lankosi

Dabar svetainėje 11 svečių ir narių nėra